Att drömma sig tillbaka <3

Sitter för tillfället uppkurad i en grå soffa med en röd filt på benen. På fötterna har jag tofflor och till råga på allt är tjocka luvtröjan på. En så kallad katastroffilm på teve och det låter som det åskar från grannens ljudsystem. Är det inte film som ikväll är det medioker pop, club/house eller skate/amerikansk highschool-rock. För snart två månader sen var jag exalterad över en kommande resa. Två veckor skulle tillbringas på ett hotellkomplex på Gran Canaria. Det som då kändes så spännande känns nu som nåt man drömt, för att citera min åh så kloke lillebror. Helt sjukt!

Det var verkligen helt underbart. Blå himmel och knappt ett moln på två veckor. Ljumma kvällar på altanerna eller på uteserveringen kikandes på barnen som lekte i mini-showen, sippandes på en mojito, en irish coffee eller en öl. Låg vid nåt av de fyra pool-områdena och gassade i solen i princip hela dagarna med små pauser av bad, zumba vid poolkanten, vattengympa eller lunch. Kanske knäcktes en öl i solsängen och fälldes ett parasoll upp för att skydda nosen eller ge lite skugga vid läsningen av den där boken. En dag kostade brudarna på sig en heldag på Thelasso-spa och blev så bortskämda att det sken om oss när vi kom tillbaka till Anfi.

Var tredje kväll åt vi ute på restaurang som var indisk, mexikansk, kinesisk eller av annat internationellt slag. Vi shoppade parfym och solklänningar och jag fyndade två retro casioklockor till priset av en med hjälp av min storebrors tidigare kontakt med butiksinnehavaren och bra prutmån.

Andra kvällar njöt vi bara av den ljumma brisen på altanen, av varandra och skratten till hemlagad underbar mat och lika god dryck. Barnen busade, lekte, badade och stojade.

Allt detta i ett iscensatt komplex, mitt ibland jordfärger och höjder – insprängt bland bergen. Planterade grönområden och episka lägenheter. Men för mig känns det trots allt så äkta, njutfullt och välkomnande, med en service och skötsel på topp. Vilket annat hotell hade kollat en dåligt fungerande kyl/frys klockan tio på kvällen – och erbjudit sig att byta ut den samma kväll men sent? Vi fick en ny kyl, men sa att det var okej dagen efter ;)

Jag längtar fortfarande tillbaka, och jag inser ju självklart att det var på riktigt. Hoppas bara att energin som jag faktiskt fick där kan leta sig tillbaka. Så här fort kan den väl inte försvinna?!

 

Annons
Märkt , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: