”Saruman believes that it is only great power that can hold evil in check. That is not what I have found. I have found that it is the small things, every day deeds from ordinary folk, that keeps the darkness at bay. Simple acts of kindness and love.”

Citerat Gandalf i The Hobbit – an unexpected journey. Filmupplevelsen var utmärkt!

Faktiskt en av de bästa i Hannaminne (jmf. mannaminne) och Jacksons 3D-inspelning á la två 3D-kameror i high frame rate är ju bara hårresande bra – en kvalité som äntligen faller fröken i smaken. Lagom fartfylld, härligt äventyrskänsloskapande och också lite mörker. Måste helt enkelt nästan se den igen. Ja… jag kan härmed benämnas som en Ringen/Tolkien-nörd…

Citatet satte sig ändå rakt i hjärtat. Manusförfattarna satte verkligen huvudet på spiken. Det är ju inte stora makter som håller mörkret och ondskan borta. Viktigast är vanligt folk, som uträttar dagliga gärningar – enkla omtänksamma och kärleksfulla saker som kan förbättra världen.

Tänkvärt i dagar av dödsskjutningar, mordbränder, svältande och sjuka barn i behov av rent vatten och sanitetsmöjligheter.

Annons
Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: