Mitt framtida yrke!

Har tillbringat en vecka minus en dag ute i verksamheten. På en skola i centrala Nyköpings omgivningar, i en ny tvåa. Underbar liten klass, en mycket kompetent lärare och en lika kompetent extralärare och jag känner hur givande mina totalt 4 veckor i denna klass kommer bli! I vår blir det säkert en annan klass (kanske) och då blir det svenska och matte-inlärning minsann – men nu, nu är det NO-ämnena som får mitt fokus och måndag/tisdag har jag helhetsansvar med två laborationer på eftermiddagarna. Det ska flyta, det ska sjunka och ytspänningen ska testas ur alla aspekter.

Jag njuter. Mitt framtida yrke börjar falla på plats. Om nu löneförhandlingar, besvikelse över dessa, lärarlustan, tappra lärarkollegor och möjligheten att skapa minnesvärda lärandetillfällen bibehålls och förbättras. Dags att kämpa för våra lärare snart va? Hur skulle framtiden se ut annars?

Sökte på ”teachers” på google och denna bild kom fram som 3:apå sökningen. Debatten i rullning och Björkis lär få det lite hetare framöver…

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: