Jaga inte Snabba Cash..

Tycker den var bra! Bättre än ettan, utan kärleksdravel och massa grymt tradiga brats som springer runt och leker sina föräldrar fast utan kunskap och framgången. Filmen ska ju prägla STHLMs undre värld, misär och jobbiga saker – och det gjorde den. Men förväntar man sig lyckliga slut och en dans på rosor bör man inte se den. Har länge undrat varför inte svenska filmskapare kan göra ordentliga actionthriller (svårt att fastställa en genre, men får duga) likt de som amerikanska och brittiska kan. Efter förra Snabba Cash fick ändå Lindelöf ett break utomlands och hans satsningar där har ju varit grymma. Tvåan nu är helt klart en bra fortsättning och jag hoppas att detta kan utveckla svenska actionscenen.

Deckare, Beck och otaliga W-efternamn senare behövs faktiskt nåt nytt. Lite mörkare och med snyggt foto och dramaturgi. Nog för att dessa filmer kan vara ett bra tidsfördriv en trist söndagkväll. Men annars kan lite extra våld, hemskheter och bra skådisar som Matias Varela, Kinnaman, Fares och Mrsic behöva lite kreativ filmskaparmöjlighet även i Sveas filmindustri.

Lite nytt blod i deckardjungeln helt enkelt!

Annons
Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: