Ner ner ner, ner för backen ner…efter upp!

Efter den gedigna back-nedstigningen i Huskvarna startade skolan med stormsteg sina exkursioner, det var bergsbestigning och övervunna rädslor och utmaningar redan första dagen ute i mark och vatten, samt jordmåns-prover och grävande i torv och mosse. (ja, jag vet att facktermerna och förklaringarna inte är fullt korrekta nu och läser min exkursionslärare detta så ber jag om ursäkt för sånt). Jag lär mig iallafall massor. Jag går som en tok. Just idag har mina benhinnor rejält ont efter gårdagens färd upp och ned för Norrköpings kommuns högsta punkt och jag kan med råge rekommendera er att INTE gå i ojämn terräng cirka 5 timmar inklusive några pauser i stövlar!

Stövlar var dock ett bra komplement till rundan eftersom vi under dessa 5 timmar faktiskt skulle över en 10 meter bred mosse, där man sjönk kanske 40 cm i äggfis-luktande mossa och torv. Det tog 10 minuter + lite prattid från Daniel lärare. Så just den biten hade vi kunnat skippa för fördelen gympadojor.

Klart sen att långa promenaden, den långa stigningen och pustandet från fullpackade lungor och 10 kg vatten/kylklamp/matsäck/ryggsäck upp för 100 meter för att slutligen få se ut över Norrköpings barrskog och Ågelsjön vid militärens master. Huttra i sig en kopp kaffe till köttbullemackan i kalla vindar och smått smått regn. Väldigt värt det! För att sen starta klättringen ned, i fascinerande sprickrevor och skogsbrända skogar med kulturhistoriska spår – för att kissnödig (höll mig väl typ hela dagen!) få avsluta vid vackra Ågelsjöns strandkant igen.

Skogsvandring is tha shit!
Men med gympadojjs och lite mindre kylklampar…och vårvindar utan regn!

Do it!

Annons
Märkt , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: