Prosit, Glader, Kloker, Butter, Trötter och Toker,

Mina sex faser för dagen, alla utom Blyger personifierad alltså. Började med att jag kände mig en aning på g att bli förkyld (Prosit)när jag vaknade på tok för tidigt klockan fem. Skulle ju inte åka hemifrån förrän sju så jag somnade om och blev på den igensovna halvtimmen tröttare än innan…dumt!Väl på skolan var jag mer än taggad för en geologilaboration bland stenar och grus. Metamorf, magmatisk och sedimentär, granit, gnejs och kalksten. Nu kan man sitt skit igen! (Därav Glader och Kloker).

När jag och Sofia senare skulle få grepp om kurslitteratur och smått dumsnåla kopior av böckerna började Butter ta sig i anspråk och ju mer kopiatorn samlade på sig trasslat papper inombords blev jag argare och argare, svettigare och svettigare. Hemma igen, med nästan alla böcker klara, börjar så ögonen krypa i kors. Trötter! Massa fix, samtal skulle ringas och pappersjobb ordnas. Lab-säkerhet läsas. Smaksatta oljor och salter/grillrubs redas och piffas.

Klar med det och Rille kommer med hämtmat – lata som vi blev. Mätta och belåtna framför Behind the scenes av Sagan om Ringen. Vi bygger rejält upp en vilja att se trilogin i ett maratonlopp (bara förlängda räknas) för att sedan lika förväntansfulla vänta in vinterns ”The Hobbit” som kommer bli så bra!!

Toker ja, syrran vill ha sällskap på Dark knight rises. Och jag är ju inte mindre knäpp än att jag följer med för att kika på Bale, Hardy, Hathaway och Lewitt m.fl ännu en gång! Allt för lite biomörker och myskänsla i vardagen :)

Ovanifrån granit med rosa eller vit fältspat (gatsten), granit med fläckiga kännetecken. Granit består av 4 mineraler som ses nedanför; muskovit (glimmer), magnetit/hematit (den svarta), rosa/vit fältspat och sist men inte minst, lite kvarts för oljigheten :) *end of lesson* #namethestone #geologi

Visst kan jag mycket!? hihi :)

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: