Det finns inget dåligt väder…bara IKEA-kläder

Idag fick jag min första största påminnelse om varför jag lämnade Ikeas restaurang för ganska precis två år sedan för mina pluggplaner. Det var inte ett helt självklart ikeaväder, men solen ville sig ändå inte fram riktigt så som meteorologerna hade påstått. Mer än vad vi trodde alltså… Började ändå med ett bra humör, men när detta humör sedan stadigt dalar genom dagen och gästerna blir mer och mer veliga och krävande på ett så där lite smått otrevligt sätt.. då trivs inte fröken.  ”så lägger du på lite ratatouille på den” ”en potat till lägger du på” ”det skulle vara mos på den” och den som var toppen på isberget ”mer mos, en slev till, en slev till du… snåla inte du, DET VAR VÄRST VAD RINNIGT DET VA DÅ!”

När fröken frågar högt och tydligt vad kunden vill ha och denne sedan ändrar sig efter halva utportioneringen kan man bli lite trött. Att också klaga högt till sitt sällskap när vi står där och hör allt kan också vara smått grämande. Sen kan självklart jag också röra till det, lägga fel eller säga fel till min kollega – men rättar självklart till det. Då blir jag glad och tacksam över kundernas tålamod. Men att som kund be oss om något på ett trevligt och bemötande sätt ser inte jag som något som kostar något extra. Det är som om alla tycker att allt ska ingå och att vi ska behandlas sämre bara för att det är ett varuhus och allt är billigt. Ett tack, ett leende och ett kan man få? skulle därmed uppskattas någon gång.

Eller som min favoritkund idag som var inne med sin fru, som jag välkomnar och han säger ”Hej, hur är det med dig idag då? En kyckling, TACK!”

Nästa gång DU är på en restaurang, vare sig det är IKEA, McDonalds eller någon lyxkrog på Östermalm, tänk på att personalen också är en människa, med press på sig, kömål och har säkerligen tagit hand om många gäster före dig. Vi försöker göra allt för att du ska bli nöjd, men ibland kör det ihop sig. Kön du stod i har varit lika lång hela dagen och vi ska vara lika trevliga och tillmötesgående mot alla, och deras alla önskemål. Vi har inte mycket till rast, och när vi har det vet vi att det kommer vara minst lika mycket när vi kommer tillbaka. Och när ni har lämnat restaurangen finns disk och städning som ska tas reda på. Bland mycket annat…

Tack på förhand!

En i personalen

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: