När sommarkänslan inte vill sig till

Ja, jag vet! Tekniskt sett är det ju sommar. Några sommardagar har ju faktiskt infallit och i eftermiddags kunde jag ju sitta en och en halv timma i solstolen, i blåst och med envisa kalla moln som hägrade. Men vet ändå inte… Kanske beror det på senaste veckors otroligt växlande molnighet och regnskurar. Helgens skyfall. Kalla temperaturer eller helt enkelt att jag jobbar i midsommar och inte tillbringar juni i Kalmar/på Öland som jag ju faktiskt brukar.

Angående midsommarjobb har det nog inte hänt sedan Smått&Gott-tiden innan Kalmarflytten 2005. Då jobbade man oftast midsommardagen om jag inte missminner. Ikea har alltid stängt midsommarafton och midsommardagen så förhandlingarna har oftast gått bra att även få dagarna kring högtiden ledigt. Så senaste 7 åren har tillbringats med blommor i håret, klänningen på och med firare eller barnfamiljer omkring. Sill och nubbe till lunch och lekar, grillmiddag och gitarr och allt annat som hör denna ljusa, underbara tid till. Kommer kännas konstigt!

Skolan är avklarad, sista tentan är fixad och sista kursen avklarad med bravur. Sommaren borde därmed kännas som kommen. Vilken av ovanstående orsaker som är mest avgörande är svårt att bestämma. Men jag tror att det mest är väder och min saknad till Öland. Ser fram emot juli, trots att det kommer kännas vemodigt att lämna det goda i Nyköping kvar för en månad.

Men avslutningsvis kan jag väl ändå bara konstatera -ge mig riktig sommar! Ge mig molnfri, blå himmel och sol. Ge mig värme och brunbrända ben till min kjol!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: