Konsten att kunna göra ingenting

Vilket är precis vad helgen inneburit –> mest ingenting. Utanför har sommaren regnat bort och blixtarna och dundren dånade ikapp med skyfallet mot husväggarna. Långa sovmornar, brunch istället för frukost och lunch och såväl tevefilmer som Stolthet & Fördom uppradat på lördagskvällen. Det är något visst med en mulen lördagssommarkväll och Miss Bennet och Mr Darcy på bal på Netherfield, promenerandes till Meryton eller efter ett hett dopp i dammen vid Pemberley.

Jag är en Austen-nörd. Förlorar mig lätt i Colin Firths blickar mot Elisabeth och vill liksom krypa in i teven och bli kompis med dem. Romantik på hög nivå. Ett språk jag lätt tar till mig och komplicerade fraseringar som är så lockande att lära så jag tror att jag ska resa tillbaka i tiden och gå på etikettskurs med Darcys gäng. Tror att jag dessutom har ett gäng reskompisar då min status i lördags hade gaaanska många tumme upp ;-)

May I enquire after your sisters, Miss Bennet? And your mother and father, I hope they are in great health?

Artighet framför allt -lovely! Yes indeed!

avsnitt 4 ca 45 minuter in. Efter badet :D

 

Annons
Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: