Dela en mango & hitta styrkan inom dig

Var tvungen att söka på nätet efter tips på hur man på bästa sätt tar tillvara på gyllene fruktköttet på mangon, min nya craving denna vår. En ätmogen mango som liksom halkar in i munnen och smälter gott på gommen. Det fick bli min frukost; färsk mango, med sällskap av kokta ägg, naturell yoghurt med päronbitar och hallon, kaffe och morgonkoll på nätet. Har blivit en ritual.

Verkade som att jag hade rätt metod trots allt, men att jag inte skar mangon på högkant för att lokalisera den lömska kärnan. Vad jag minns från restaurangskolan är den ju också föga giftig och bör därför undvikas. Ja ja, övning ger väl färdighet.

Har dessutom, i allt, ständigt(!), funderat på allt som händer med min moster. Trots allt som händer besitter hon ju som sagt en beundransvärd livskraft! Känns som att det inte är mycket som stoppar den underbara själen som är hon. Jag vet dessutom att man inte kan, bör och ska  jämföra sig med andra på det sättet som jag nu kanske kommer göra – men den här situationen ger ju perspektiv på tillvaron och ännu mer bevis på att kämpa är det enda som gäller.

Här sitter jag med en fullt funktionsduglig kropp. Klagar över lite diskbråck och ischias som knappt är kännbart längre och skjuter upp allt som får mig att må bra bara för att hinna med måsten och krav. Men jag kan gå, jag kan stå, se och känna. Jag kan andas av egen maskin. Att vänta på rätta förhållanden funkar liksom inte längre. Vill jag nå mina mål måste jag helt enkelt se kampen i vitögat och anta utmaningen. Utan ett ärligt försök och med rädsla att misslyckas kommer jag ju ingen vart.

Helt enkelt ska jag börja leva som jag vill, göra så gott jag kan med det jag har och leva fullt ut! Med rätt prioriteringar och att först se till det jag verkligen behöver och mår bra av kommer sedan allt det andra lösa sig – det kommer som mangon på frukostbrickan, så att säga. Skrotar allt som suger energi från en. Det som tar mer än ger. Destruktiva tankar och funderingar som kommer längs vägen. Vänder det negativa till positivt.

Så fenomenal är hon, kära Ulla. Som kämpar dag ut och dag in med en livskraft utan dess like. En livskraft som smittar av sig!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annons
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: