Små solstrålar som skiner ikapp!

En helt perfekt första dag på praktiken vill jag säga! Eleverna rusar fram för en kram och sken ikapp till morgonsolen och jag kunde till och med andas efter cykelturen dit. Skulle man kunna tippa på en 4 km hojtur i vardera riktning? Så 8 km vardagsmotion i medel till högt tempo är checkat för dagen – fint som potatismos (var ju förövrigt kökets val i skolan också…till falukorv, bleka, i skivor..körd på ånga i ugnen…) Tur att det finns knäckebröd och sallad(s”buffé”).

Vid 10 var det valborgsmässo-eld i skolskogen en bit bort. Promenaden dit tog nog faktiskt längre tid än själva ceremonin men mysigt var det. Lite korgeld, sång, diktläsning och små nervösa elever som jag minns alltför väl hur de känner.. Så stolta över sin uppgift och sina dikter och sånginsatser, men samtidigt så ovana i situationen så de pratar så fort, så fort – och tittar på varandra med skräckslagna blickar. Men de var ju så duktiga!

Men inte blir det lätt att utföra 2 heldagar och 5 lärandetillfällen/lektioner när inte ens handledaren hinner med sitt om dagarna. Kom överens att vi får kompromissa och hinna med det som hinns med helt enkelt. Skönt dock att vi ligger på samma nivå allihopa. Eleverna, handledaren, jag, kollegorna och rektorn bara osar sommarlovsvilja!

Snart så, snart!

Annons
Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: