Helt plötsligt blev jag gravid..på apoteket!

Igår gick jag in på ett av stadens apotek för att inhandla diverse tabletter och smärtstillande preparat när jag för andra (!) gången på samma apotek blev misstagen för gravid och inte bara allmänt överviktig. Fast som jag sa till modern så kanske jag hellre antas som gravid i nionde månaden än den tjockis jag återigen blivit – bara jobbigt när man är på krogen (vilket jag oftast inte är…) eller ska handla på systemet (vilket jag då oftare gör…).

Scenariot:

Hanna är ute efter pollentabletter då pollensäsongen explosionsartat attackerade henne i fredags på matvarubutiken. Frågar därför expediten på apoteket:

Hanna: – Jag har pollenkänningar men har ju inte varit hos nån läkare för att få det bekräftat. Vilken receptfria tror du är bäst?

Expediten (kort och tillrättavisande): – Jaa, problemet är ju bara att man inte får äta några såna preparat när man är gravid!

Hanna (fort och glatt): – Ja, men jag är inte gravid..så vilken är bäst?

Expediten (oberört): – okej, ja det är ju egentligen inte mycket skillnad… (varpå hon visade mig några alternativ)

Alltså, misstag kan ju göras.. det är inte alltid lätt att se om nån är gravid eller helt enkelt bara tog för många chips ur påsen några för många gånger. Men kan man inte erkänna sitt misstag och iallafall säga ursäkta eller ”oj, my bad!”,  kanske man hamnat inom fel serviceyrke.

Egentligen skiter jag dessutom i vilket. Jag vet att jag är överviktig och jag arbetar på att bli hälsosammare. Jag lever för mig och vet faktiskt inte varför jag grämer mig över händelsen. Kanske mest för att hon var så otroligt oprofessionell och icke tillmötesgående som butikspersonal i allmänhet. Hade det varit för några år sedan hade jag totalt grävt ned mig i detta faktum att någon inofficiellt påpekat min ”storhet”, det är ju skönt att jag nu kan skratta åt det istället. Hade ju dock varit lite humoristiskt om det sen hade varit hon som lämnat ut mina minipiller i receptdisken (fast jag antar att hon och kollegan kanske diskuterade händelsen och mitt pilleruttag nämndes)

Hon kan gott känna sig lite dum! Det säger jag i ärlighetens namn [men jag är varken hämndlysten eller bitter!]

Annons
Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: