Min kärlek för bilar…

Visst är dem bra att ha, de ger en viss känsla av frihet och tar en från punkt A till punkt B relativt snabbt och utan bekymmer – mestadels! Köpte min pärla 2008 som en gåva till mig själv för att mestadels underlätta åkningen från Kalmar till Nyköping när jag skulle hälsa på. Sen flyttade ju även brorsan med familj över bron vilket krävde sitt transportmedel. Sagt och gjort så blev röda pärlan min. Eller bankens beroende på hur man ser på det.

Fyra och ett halvt år senare inser jag att bilar kan ofta ställa till mer bekymmer än välvilja och jag är numera trött på trasiga kylare, stressorsakade fadäser (läs skymd sikt och buckla), skeva däck, pysande däck, trasiga framlyktor omöjliga att byta (om man inte som tillverkarna har späda små franska fingrar…) höga bensinpriser och framför allt: min brist på kunskap. Jag önskar verkligen att jag hade mer tid att bli kunnig på enkla saker som däckbyten, bilvaxning, byte av olja mm. Då tror jag att mycket energi och ångest över ovanstående saker skulle lägga sig rejält!

Igår var det så dags igen…knappt ingen luft i vänster bakdäck. Fyllde på senast i torsdags innan Norrpanfärden – dvs. 3 dagar och pys. Har fått fylla på ofta sedan däckskiftet men mest trott att det handlar om oerhört flexibla temperaturskillnader…så jag åkte in med pärlan till grabbarna på Ditec vid lunch. En snabb koll och inget läckte (skumt då att det aldrig är luft i däcket!) Han tog ändå av däcket och tätade för säkerhetens skull. 200 spänn senare hoppas jag nu på att allt är OK

Snälla låt det vara okej!

 

Annons
Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: