PartyPrinsessan Hanna – fixar’n!

IKEA innebar för mig mest storkök och icke kreativt arbete i form av färdiga menyer och färdig mat som hälls upp i bleck och kantiner (stora ugnsformar i rostfritt stål – för lekmän). Därför försökte jag under mina 4 år på plats ta varje möjligt tillfälle i akt att få utlopp för mina matidéer och kreativa kunskaper på bästa sätt. Samtidigt arbetade jag ibland på brorsans Mamas & Papas också, vilket gav en hel del med.

Det årliga julbordet hanns med någon gång, som assistent till Pia – min like gällande såväl att smak och att sinnen som ögat ska få sin del av maten. Hon är en gudinna i köket. Har gett mig en hel del nya smaker och kunskaper att bära med mig i livet. Att hon dessutom är en underbar människa gör ju liksom sitt med! Hon hjälpte mig även med maten till sommarfest # 2 i raden av fester jag hjälpt till att planera och fixa inför.

Första sommarfesten blev med semesterfirar-tema. Tänkte oss solstollarna, galenskaparna & after shave och hela semestertraditionen som finns i Sverige mellan Juni-Augusti varje år. Det skulle vara grillat, beppemössor, reseledare och inhyrda bussar. Vi laddade upp redan några veckor innan festen med nedräkning på interna högtalarsystemet i form av en anställd som agerade Bengt Alsterlind i Hajk – med semestertips. En solstolsinstallation ställdes upp i personalrummet för att skapa stämning och sommarmusik spelades vid uppacket.

Bordens indelning skapades med folkgrupper med namn som Soldyrkare, Badkruka, Foppatoffla, Partypeople, Strandraggare och Tältcampare. Indelningen gavs med hjälp av mössan och taggen på. Sen startade resan – med festfixarna som reseledare. Åkte en extra runda i bussen med guidad tur och anlände till slut på Skälby. Det var grymt!

Den andra sommarfesten blev en mer sedvanlig fest, där jag tog på mig det stora ansvaret för maten. För att jag ville och för att det skulle bli bra. Fick spons från Ikeas leverantörer och i mitt lilla minne vill jag påminnas om dessa delar i buffén:

Gazpacho, saltbakade patatas, kycklingspett med vitlök och lime, heta kyckling-drumsticks, sallader, kryddsmör med citron och parmesan (Pias underbara recept), mojo rojosås med mera, med mera. Har ju varken bilder eller någon lista tillgänglig. Ska kolla om jag hittar nånstans i mina lådor, nån gång nån stans ;)

Annons
Märkt , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: