Bjudningar; gott – smakrikt – mat för ögat!

Har ständigt och hela tiden känt att mat ska ätas med alla sinnen. Att få dofta aromen av kryddorna, se de vackra kompositionerna, känna de många olika texturerna – krispigheten och lenheten för att sedan få smaka på allt detta i en väl sammansatt symbios. Självklart helst lagat från grunden. Sen kan man ju så klart i stressade eller tidspressade sammanhang ta små genvägar i sin matlagning. Men! Försök att använda dig av bra råvaror och produkter.

Gör inte Felix pommes i frysdisken och Mamma Scans köttbullar bli en vana. Gör någon gång en fond från grunden och känn skillnaden. Avnjut nån gång en hemslagen bearnaise till skillnad från pulvret eller burken i butiken.

Genom åren, under alla mina bjudningar och samkväm i hemmet har jag velat ge lite av min matglädje och kreativitet vidare. Låta mina gäster smaka, dofta och njuta av salt och sött, mjukt och krispigt.

Här kommer några exempel:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Alltid slå på stort, alltid lite extra. Måste göras oftare! Det är ju så mysigt :)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: