Satsningen – en månad in i processen;

Nu har det gått en månad in i min och delar av familjens livsstilsförändring och motivationspakts-satsning. Känner verkligen att framsteg görs varje dag, och det är så skönt att involvera fler och ha hjälp och stöttning av varandra – speciellt när det är motigt och sinnet inte riktigt är med en.

I själva verket finns vi samlade i en FB-grupp där vi peppar och motiverar varandra att orka det vi kanske inte tror vi orkar, uppmuntra när vi inte är på topp och berömma när vi gjort något bra; vare sig det är litet eller stort! För att tala för mig själv handlar det främst om att hitta rätt balans i livet. Orka mer, kunna leva mer, bli piggare och mer mig själv. Att jag sedan kroppsligen förändras och går ned i vikt, blir starkare och smidigare blir liksom grädden på moset.

På vågen syns inte så mycket än, minus 2 är resultatet. Kanske inte mycket för världen. Men jag stannar inte där! Mycket händer med och i kroppen när man ändrar sina vanor. Muskler byggs och ämnesomsättningen börjar förändras. Jag måttar mig också – och vem som helst som läser detta och går igenom den utmaningen som jag just nu går igenom råder jag att inte bara förlita sig på vågen, baske mig!

Så min kropp har tydligtvis förändrats över en månad. Bland annat genom det jag tidigare skrev. Jag är piggare, orkar mer, gladare, och mer entusiastisk inför kommande händelser. Känner mig starkare och mer alert. Dessutom har jag bland annat minskat inte mindre än 5 cm runt mage och stuss, 1 cm runt överarmarna och har också tappat 2 cm runt låret. Kunde snöra åt nya läderkängorna tajtare och min VILA-kofta a´la etno kan jag numer knäppa sidoknapparna utan att det glipar mellan knapparna på magen.

Så ta det steg för steg. Stressa inte utan se alla framsteg på vägen.. eller som jag skrev till mina fellow Onebar BeachBootcamp 2012 – kamrater:

Kom igen! Kämpa på och fortsätt njuta av de små framstegen. 
Huvudsaken är ju faktiskt att vi för varje dag mår bättre 
och får energi att jobba vidare! 
Även det lilla räknas. 
Fokusera på det du GÖR, inte det du INTE gör..

Kom bara ihåg att du är precis lika värdefull som du är just nu

Annons
Märkt , , , , ,

En tanke på “Satsningen – en månad in i processen;

 1. wwwaddell skriver:

  Nej helt rätt vågen är en fulig i detta sammanhang! Så många andra bonusar man får, dels de som inte är förknippade med kroppen utan mer mentalt, som du nämner. När det gäller kroppen vill vi ju ha musklerna och de förändrar ju kroppen mer än gör av med vikt.
  En långsam väg mot målet är (om än frustrerande ibland) den mest effektiva och hållbara.

  Internet är en ganska bra pepp också, bloggar etc som man aldrig hade förut. Då kunde det vara en hemmafru som gick till viktväktarna en gång i månaden eller vad det nu var. Med internet – oavsett hur ”ensam” man är i det hela – så är man aldrig ensam riktigt.

  Vilken bra idé att ha en pepp-grupp. You go! all of you! :D

  Som Pinterest skulle sagt; ”Healthy is the new skinny”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: