Loppisjakt och en rar kusin

Har skrivit om min Pernilla förr, men hon är värd att nämnas ofta – så jag slutar inte där.

Sms:et kom ju självklart från henne då. Tidigare i veckan inplanerades en loppisrunda med efterföljande fika för dagen. Är glad att det blev av, men jag önskar ju däremot att utbudet av loppisar i staden var något mer attraktivt. Bortskämd av loppisar som boende i Kalmar med omnejd och efter ett antal rundor i Karlskoga som för mig har blivit meckat för mitt vintage- och retrojag.

Undrar vad det beror på? Kan ju minnas bytesmarknader och loppisar från tidig barndom. När Öppen Hand startade i gamla Jollen på Arnö och när det införskaffades second-hand kläder under högstadiet från Hannas i stan. Men nu då? Visst, några moderna vintagebutiker har öppnat, många återanvänder och gör om gammalt. Men när jag idag besökte utvalda butiker för några klipp och pysselmöjligheter SLOGS jag av vilken dålig standard det är. Själv lade jag endast ut för en retroduk i gröna toner från ÖH och en gjutjärnswok till Rille från Gammalt & Antikt.

Så: 1) Säljs mycket privat? 2) Slängs allt på tippen? 3) Skänks det förhoppningsvis till andra behövande? 4) Fel säsong? Säkert en kombo av allt detta.Hoppas bara att folk verkligen kommit över punkt 2. För släng för bövelen inte fullt fungerande och fina saker!

Annars fortsatte loppisjakten till ett annat Mecka – konditoriet på Öster. Blev en underbar Salami /Briesmörgås och en välförtjänt kaffe. Massa snack och tankar. Lite småshopping av smink på H&M och diverse på pluggkompis Kristins Så Mycket Bättre. Så nu är jag redo för pyssel. Visar när jag är färdig ;-) Vill ju inte avslöja för mycket ju! [Duken får du se imorrn]

Goonaatt!

Annons
Märkt , , , , , , ,

2 tankar om “Loppisjakt och en rar kusin

  1. Du jag tänkte på om det slängs på tippen brukar inte tippen ha en affär där de tar tillvara saker som liksom inte är trasiga och säljer för en småpeng? Min svärfar prata om det i helgen, han har köpt hantlar och grejer, som vanligtvis är svindyra för typ 5 spänn. Så minns jag att vi åkte till tippen när vi var små och det var jättespännande. Kolla upp det? Kanske är där allt finns?

    • frokenenbom skriver:

      Njaa, Jag tror faktiskt inte att de har det i Nyköping. Dumt nog! I Kalmar startade de en sån second hand och har mängder av fina saker som folk bara förkastar. Vinsten går till renhållning och annan återvinning.
      Jag får kanske ta mig till dit och föreslå detta..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: