Drömmar – förvirrar – förverkligar – men blir åter drömmar

Till skillnad från igår morse vaknade jag idag efter en mycket orolig natts sömn. Ett dovt ljud av mobilalarm i bakgrunden av öronproppar och senare ett ännu dovare ljud av en hårblås i köket. Drömde en massa läskiga drömmar, efter att mamma igår sa att hon hade ont i armen och skämtade lite lätt om ”kanske får en hjärtattack”. Till slut la hon sig alla fall, utan övriga symtom, sov gott och har jobbat lika gott idag. Inget mer än kramp i armen alltså.

…men mitt sinne hade fått för sig annat!

Det piper till i telefonen. Ett sms av min syster, älskade syster som på grund av inaktivt inlogg på FB tror att jag sitter sömnlös. Men har i princip somnat alldeles nyss. Somnar om men vaknar sedan åtminstone varje timma. Törstig men orkar inte hämta vatten, varför glömde jag glaset just inatt? Drömmer att mamma inte andas i sängen bredvid. Vi åker till sjukhus. Syskon kommer och hälsar på. Vaknar igen. Mamma andas – pust! Somnar om och drömmer något igen. Vaknar. Och så vidare…

Till slut är klockan kvart åtta. Det instängda ljudet av hårblåsen i köket. Mobillarmet klockan åtta prick och det hårblåsen hörs fortfarande – vad är det här? Mamma har ju inte ens kalufs! Blåsa hår en kvart?!

Drömmarna återvänder. Paranoid som man blir hinns en massa tankar med.  Drömmarna var ett tecken. Jag har gått och blivit synsk eller nåt! Öppnar köksdörren och mamma, kära mamma har fastnat i ett korsord, med fönen fortfarande i handen, värmande och skön. Ser alldeles avslappnad ut. Nästan på väg att somna. Meditativ. [skrattar]

Tar ett glas vatten, går tillbaka till sängen och sov-drar mig en stund till. Strax efter nio kommer ett sms. Dagen kan börja!

 

Annons
Märkt , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: