Bästa raggmunken i världen! [och en blodig, rå film på teve]

Växer man upp med en mamma som är gudomlig gällande husmans och storkok för sex barn så blir man nog ganska bortskämd med god mat. Lägg dessutom till att ha två bröder som är kockar och en egen kockutbildning så blir mat en viktig och smakfull del av livet.

När Andreas (äldsta brodern) hade restaurangen hade han raggmunk med fläsk och rårörda lingon på menyn varannan torsdagslunch. Det var underbart! De har nåt visst, hans raggisar. Men morsans…OH, Mama!

Ikväll bjöds det alltså på raggmunkar med stekt bacon och rårörda lingon i kollektivet. Lite krispiga kanter, på gränsen till överstekta. Men ett mjukkrispigt inre. Ett glas mjölk till, som sig bör. Himmelskt helt enkelt!

Raggisar!

För mitt tributiserande blogginlägg om Mamas & Papas se; https://littlemissonebar.wordpress.com/2011/10/21/mamas-papas/

Nu ska jag se slutet på den otroligt blodiga, råa filmen som jag och mamma snubblade över på teven ikväll. Punisher – the war. En sån där film jag brukar se med bröderna, men morsan fastnade visst. Hö hö hö :)

Annons
Märkt , , , , , ,

En tanke på “Bästa raggmunken i världen! [och en blodig, rå film på teve]

  1. Veronika Antonsen skriver:

    helt enig med dig!…mammas raggmunk är bäst…och jag som äldst i vår syskonskara har ju ätit dem några år mer än dig;-)… Jag som också älskar att laga mat,har aldrig lyckats få till dem som mamma…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: