Alla stjärtars dag..

Ja, jag vill väl egentligen inte framstå som bitter en dag som denna, trots att den är på väg att ta slut (om tre minuter) och säkerligen är en ny när detta inlägg publiceras. Alla hjärtans dag. Denna dag som får alla att öppna plånboken och visa sina nära och kära vad de känner. Att man uppskattar, bryr sig om och älskar en person så att den är värd ett kort eller en ros.

Jag har nog aldrig varit ett fan. Kanske för att vem som helst denna dag också kan känna sig lika ouppskattad, oälskad och ovärdig en hälsning. Att inte få en ros, att inte bli vald i skolan. Som att bli sist invald i brännbollslaget.

Tanken är väl säkert god. Men som jag skrev som en morgonhälsning till mina vänner på ansiktsboken så är iallafall alla hjärtans dag för mig något överskattat och detta året, inställd. Den matematiska formeln, igen, lyder: 14-02-12 = ?

Ja just det. Noll.

Jag tycker mänskligheten har mycket att vinna genom att visa kärlek och uppskattning varje dag istället. Iallafall sträva mot det. Ett extra leende. Bjuda på en kopp kaffe. En klapp på axeln.

[Speciellt,som en parentes, då det tydligt är bevisat att det som köps, det som ges bort en dag som denna gör att människor på andra, mer missunnade ställen i världen, där Hallmark & co inte spridit sitt budskap lider än mer och sliter under fruktansvärda förhållanden! läs bl.a http://www.radron.se/Granskningar/Vissen-Blomsterhandel/ ]

Nej, då känns det mer rationellt att fira en kanelbulle i november och kärlek samt omtanke året om! Eller?

Annons
Märkt , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: