Kummindoftande kycklingrullar med grönt & guacemole

Kvällens middag

Njaa, bilden gör nog inte maten rättvisa, men otroligt gott var det! Inspirationen gavs av  svägerskan Erica som bjudit på detta några gånger och jag har nu gjort min egen lilla twist – nån extra krydda och sånt. Hur gör man då?

Stek tärnad kycklingfilé i panna och tillsätt pressad/riven vitlök efter smak (ska vara mycket!) när den är halvt genomstekt och det mesta av vätskan har försvunnit. Krydda med kummin, spiskummin, salt och pepparmix. Tillsätt också strimlad purjolök och finhackad inlagd jalapeño efter eget tycke, samt créme fraiche så det blir krämigt och lagom till att fylla tortillabröden. Låt puttra och smaka av, ska smaka mycket! Rulla in fyllningen i bröden och lägg i ugnsfast form. Strö över tärnade tomater och riven ost. Gratinera i 200 grader tills det får färg. Servera med en fräsch sallad och en god guace!

Jaha, ville ni ha den med? Gör ju många varianter beroende på vad som finns i hushållet. Jättegott med bara avocado, vitlök, sambal, gräddfil, salt och citron. Men favoriten, den jag gjorde idag är med; 2 avocados, en halv spansk peppar, 3 vitlöksklyftor, salt, hackad koriander och två stycken cocktailtomater mixas till en röra. Tillsätt ca 2 deciliter gräddfil och smaka eventuellt av med en gnutta spiskummin. Mums!

Jag gjorde även vanliga hederliga gamla tomatquesadillas som alternativ till rullarna, också med kyckling. Men de lämnar jag beskrivning till en annan dag.

Smaklig spis!

Annons
Märkt , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: