Kluvenhet

Det är så skumt när man å ena sidan är pigg och motiverad, men man å andra sidan är helt disträ, tankspridd och lite sådär liksom. Maria frågade i bilen till Norrköping om jag var låg, men det kan jag absolut säga att jag inte är. Överlevde resan förresten, som kanske märks?

Däremot kan jag säga att jag är inne i en lättstött och lättirriterad period. Snön, det gråa och mörkret tar verkligen på en just nu. Kursen, gällande religion och makt är eftertänksam och sätter vissa åsikter och tankar på sin spets. Jag känner ändå att jag kan ta kursen relativt neutralt – trots min bakgrund. Visst, jag uppfostrades inom en tro och religiositet som är ganska stark regelrätt, till livsåskådning och hur man ska leva. Trosuppfattningen har många grunder till debatt och det finns många punkter som jag inte håller med om.

Dock byggde min tidiga tro och min barndom på trygghet, stark gemenskap och omtanke till andra, nära och kära. Som i många andra religioner och samfund finns en stark vilja att sprida budskapet och att få andra att inse det man själv har förstått. Att tro på något större, något som ger livet mening och en framtid som kan göra en lycklig.

Känner många som fortfarande tror. Jag vill ge de det, friheten att själva välja. Jag tror också. På något större, på någon sorts mening. Men kanske ändå inte det som jag en gång trodde.
Min bakgrund lärde mig mycket gott, formade säkert mitt liv på många sätt som jag inte är medveten om. Men det är ändå inget jag tänker på, som präglar mitt dagliga liv just nu.

Som vilken annan religion i världen finns det inom denna olika synvinklar och tolkningar som inte alltid stämmer överens med vad majoriteten av folket tycker och känner. Vi ser nog bara fragment av det vi tror oss veta om saken. Fördomar och förutfattade meningar sätter stämplar på våra liv och på något vis blir vi rädda att se det som är under ytan. Inte konstigt att många generellt inte vågar stå för sin tro och religiositet egentligen..

Vad gäller min nuvarande lättstötthet så känner jag att jag tar åt mig av småsaker i min vardag. Läser in sånt som jag kanske inte borde. Frustreras av att inte komma till tals och att det känns som att det jag gör inte syns förrän jag inte gör det, att det jag säger inte spelar så stor roll. Jag vet att jag inte ska ta åt mig och tänka efter så mycket, därför släpper jag det här och tar nya tag. Jag har andra kamper som är viktigare. Andra känslor och tankar som är viktigare. Ett liv att leva. Ett positivt sådant!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: