Unwatchable!

Idag har jag fått perspektiv på verkligheten. Verkligen. Att en film, en kampanj kan sätta såna spår. Att man vet så lite om världen. Det är helt otroligt vad medvetenheten hos västvärlden, hos dig och mig, är låg.

Konsumtion. Det är vad flera innan mig har försökt säga mig ett otal gånger. Jag har läst om det i kurslitteraturen. Jag har sett dess följder i välgörenhetsprogram, i tidningar och i reklamer. Man tänker efter och reflekterar för stunden. Glömmer bort. Konsumerar. Behöver nytt. Behöver senaste. Behöver snyggaste.

Sen att flickor [flickor!!] i Congo våldtas som en följd. Att fattigdomen ökar och rikedomarna likaså. Klyftorna blir större. Våra behov oändliga. Ja det är väl bara ett bihang, nåt som bara måste bli. För att jag ska få min kära Iphone 5 i höst eller en platt-tv istället för tjockisen i hörnet, det är ju viktigare..

Sätt krav på tillverkarna av våra mest värdefulla ägodelar. Av det viktigaste vi har -telefonen och allt annat. Det är ett steg på vägen iallafall. Ska vi nu tvunget konsumera – så kan vi väl iallafall göra det rättvist, med medkänsla och med någon sorts värdighet i behåll.

Titta på filmen:

http://www.unwatchable.cc/thefilm/

Skriv på [Sign the petition]:

http://www.unwatchable.cc/thefilm/?petition

Dela med dig till din omgivning:

via facebook, twitter, pinterest – ja välj ditt forum eller berätta bara. Det här är om möjligt ett av många steg mot en rättvisare värld

”Really brought some perspective on our world and it’s flaws. It could happen here. We can’t change our history but we CAN make changes in our future. Take a stand!”
– Hanna Enbom, Sweden
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: