Mörkret faller fort

Insåg precis att jag inte har skrivit något på över en vecka. Tankspridd över det mesta och har senaste veckan fyllt mina dagar med praktik – eller VFU (VerksamhetsFörlagd Utbildning) som det heter på akademiska.

Klassen, en tvåa, är helt underbar. Visst finns det några med lite myror i baken och vilja att yttra sig utan att ha fått ordet. De små liven är dock så go’a och jag tror att i många fall inser inte min handledare hur bra hon faktiskt har det. Mina kurskamrater berättar om enheter som inte har resurser till vare sig till läromedel, kreativt material, har otroligt stökiga elever i behov av stöd och handledare med kollegor som bränner ut sig och är desperata av förändring. Usch!

I onsdags var vi duktiga i gruppen med läroboksanalysen, varav jag sen satt med layouten och lite korrigeringar till 18.00. Efter det var det bomullshuvud minsann. Upp tidigt igen igår till verksamheten och skridskoåkning med eleverna på Rosvalla. Kallt, förkyld och mosig. T om handledaren märkte mot slutet av dagen att jag hade svårt med andningen och att vi borde gå hem och vila båda två.
Slutade med att jag idag vaknade med nästan 40 grader och illamående… inget i magen – en tablett på det och slutade med huvudet över toaletten innan jag hade magro för en macka och lite kaffe. Skumt! Att man måste kräkas innan man kan ta till sig lite näring?

Efter en ny tablett fik jag iallafall lite ork till att sätta mig en stund till med uppsatsen. Så lite effektiv har jag trots allt varit.

Nu tar jag dock lite helg – drar fram täcket och ska njuta av lugnet.
Lovar att skriva mer veckan som kommer, mellan planering av mina lärandetillfällen/lektioner/heldagen jag ska ha (2 lektioner på onsdag och heldag på torsdag varav två egenplanerade lektioner och några utifrån handledarens planering).

Historiskt perspektiv i fokus och lite naturligt blir det ju också lite julstök och kreativitet som utgångspunkt. Sån är jag liksom -kreativitet, nyfikenhet och det ska vara roligt att lära!
God kväll! & trevlig resa! [På spåret :)]

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: