* Vintertid *

Ställde ju om klockan natten till söndag med. Innebär alltid lite seghet enligt mig. Har varit loj hela veckan på många sätt. Ny kurs i måndags – Historiska perspektiv som ska bli intressant, redan nu intressant! Har i vårt första grupparbete valt en tidsepok gällande 1950-1960 talet och de svartas frihetskamp i USA. Har läst på om Rosa Parks, Martin Luther King Jr. och ungdoms/musikkulturen. Det är bojkotter, sit-ins och demonstrationer. Klart att den afroamerikanska befolkningen ska ha samma rättigheter som de vita! Men att de begärde så lite i början… det förvånade mig. Otroligt intressant och engagerande!

Jobbade på även igår och idag onsdag. Träffade gruppen i Norrpan innan för att gå igenom lite inför handledningen till presentationen. Det slutade med att vi gjorde klart nästan allt, skrev färdigt dokumentet som ska in på tisdag och planerade färdigt presentationen. Handledaren var mäkta imponerad och vi ska bara komplettera med några småsaker samt öva in vår redovisning. Skönt! Det betyder att det finns tid att fokusera på litteratur, läsning och att börja inhämta kunskap till tentan!

Produktiv dag ändå – kanske känner att man måste ta tillvara på de ljusa, något piggare timmarna man har. Fortfarande väldigt varmt och milt ute.
Vill jag kanske ha lite snö och kallt?
Näe, men det där krispiga friska i luften.
Å visst, lite snö är ju vackert. Det blir ju ljusare.
Men det får gärna gå att köra bil utan att sitta på nålar
och gå ut utan att halka ihjäl sig!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: