Kräftans vändkrets

Japp, så var årets kräftskiva slut och med vemod åkte vi igår från Stockaryd efter en myspyshelg med alla Onebars, nya som gamla. Grillat, hemlagad ostkaka, kräftor, hemgjord chiliaioli, västerbottenostpaj med kantareller, västkustpaj, goda ostar, snaps, mintuu, mintuuBaileys, öl, skumpa, kreativa kräfthattar & UNDERBARA ungar i massor.

Stella tyckte till exempel att jag, JAG, såg ut som en prinsessa. ”Du har ju en sån där rulle” sa hon och syftade på min uppsatta lugg :) Sötnöt! Slutade med att alla tjejerna skulle ha rulle och vi såg ut som Belle, Ariel, Törnrosa och Askungen hela högen!

I fredags såg vi på film från A&E:s bröllop och jag fick för första gången höra hur det lät när jag spelade och sjöng. Spännande – och jag är nöjd. Det lät nog faktiskt bra. Slutade med att det spelades även i lördags. Ända in i natten höll vi på. Satt faktiskt ute till 2. Det var kallt och min förkylning känns nog inte bättre efter detta. Halsont… [läs ingen träning] vilket är jättetrist!

Igår då; 9.11

Känns otroligt lustigt att det gått 10 år sedan terrorattacken mot WTC och Pentagon. Minns den tiden som igår. Dagen innan hade Leif, min morbror gått bort. Han var en glad man, en underbar man. Kommer aldrig glömma hans skratt, hans lugn.
Sen var det då den där dagen. Hade varit i skolan och tränade med Jossan på F&S efteråt. På väg ut från träningsalen mötte jag en gammal klasskompis som sa att nåt hänt i NY. Ett plan hade kraschat i ett av tornen. Cyklade hem illa kvickt och gjorde mamma och Rickard sällskap i vardagsrummet. Teven stod på hela veckan säkerligen. Nyhetssändningar följdes och nån sorts oro spreds faktiskt omkring en. Oro. Och vrede, illamående, över vad människan kan göra mot varandra.

Tio år. 10 år.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: