Att utan lust; läsa

Från tanke till text – det är dagens visdomsord. Två herrar som går igenom avhandlingar och uppsatser. Lusläser och ändrar. Så här kan inte en vetenskaplig text byggas upp. Brittisk vs. Tysk stil. Churchill vs. Hitler? Hmm. Det var den känslan jag fick. Har väl hunnit nästan till hälften och den ska vara utläst till imorgon. Känner inte för plugg just nu. Blev skoltrött eller något.

Så vad gör jag istället? Letar källor för regionalanalysen (7hp), föga intressant men ändå en så stor bit i kursen. Håller på med det i en halvtimma. Häller upp lite kaffe, det var kallt nu. Kollar facebook. Inget nytt har hänt. Bläddrar lite bloggar. Skriver ett mail. Läser en sida. Avbokar träningen. Dricker ett glas echinagard.

Lite bekymrad och besviken, men det ordnar nog sig. Egocentrism. Kan du inte ta nån annans perspektiv? Hur skulle du känna om du inte involverades? Hör vi hit eller dit? Spelar det nån roll? Släpp in, involvera, interagera.

Att vara utanför är bland det värsta som finns. Skulle aldrig vilja sätta nån i den situationen. Visst, man råkar göra nåt eller säga nåt – inte av illvilja. Det händer. Men rätta till det. Visa att du vill.

Jag har ångrat mig förresten… Men det är försent. Jag kör på ändå.

Det blir nog bra. Valet blir bättre sen.

Det ska baske mig gå.

Det gör det alltid.

Nån gång

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: