Bo hos mamma?

Kursen är klar! Igår blev det klart att yours truly klarat kursen Universum och människan – tro och vetande med bravur. Jag har inget efter mig och kan därmed gå in i nästa kurs och matten med full styrka… eller?

Ja så hade det ju kunnat vara om inte pengaångesten krupit sig på återigen. Det går verkligen inte ihop. Det har gått en vecka sen kontot fylldes och nu ekar det tomt. Det faktum att lägenhet, bil, bensin, mat, el & försäkringar suger upp vartenda nickel innebar att jag igår sade upp lägenheten. Planerna är att leta billigare bostad tills jag har ekonomi att faktiskt bo eget igen. Sen tänkte jag, mormor är dålig. Hon har en trea. Jag flyttar dit och kan på så sätt hjälpa henne och bo billigare som bonus. Men blir det jobbigt? Kan bli, men det ordnar nog sig.

Jag pratade efter min glödlampa med moderen. Vi är alla överens om att situationen inte är hållbar. Efter diskussioner fram och tillbaka är det nu så att jag letar plats för mina saker. Mormor har troligtvis mycket utrymme i sin källare. Syrran har vind och ett förråd. Mamma kan ställa min dubbelsäng i sitt rum – hon ska ju skaffa säng ändå, så min kan vara en temporär lösning. Jag flyttar inte till mormor utan bor hos mamma men hälsar på urmodern då och då.

Tanken på att bo på Herrhagsvägen igen avskräcker inte ett dugg. Visst är det skönt att ha något eget, men under tiden jag pluggar känns det faktiskt skönt att kunna spara in och njuta av livet i övrigt. Det kan ju hända att Rille flyttar ut innan mig och jag kan ta hans rum. Får jag jobb i höst kanske jag kan ta itu med en egen lägenhet igen men på detta sätt har jag ingen brådska.

Jag tycker att det är ett ganska moget beslut. Jag ska nu gå över vad jag verkligen vill spara i möbel-& inredningsväg. Jag ska sälja av lite, börja packa och få ordning på min ekonomi. Rickard är orolig över min situation. Jag måste ju låna tills lägenheten är ur världen. Sen ser jag ju sommaren och framtiden som effektiva sparmöjligheter. Alla kommer vi spara på detta.

Jag tror på det. Jag tror jag gillar’t!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: